Uzgoj krizantema

Uzgoj krizantemaJeseni, kad svaki dan boja izblijediti u vrtu, razgolititi drveća i grmlja dolaze u pomoć krizantema. Čak iu ovom trenutku, ta nevjerojatno jarke biljke su u stanju poplava na vrt poplavu ružičaste, žute i ljubičaste boje. Bio sam fasciniran ružama prije tri godine. A sada u mom vrtu raste više od dvadeset vrsta tih prekrasnih cvjetova.

Sadni materijal kupiti od onih koji rastu krizanteme u otvorenim terenskim uvjetima. Ove biljke su dobro hibernaciju. Mjesto na krevetu za njih odabrati sunčano, povišeno, zaštićena od jakih vjetrova i preplavljena otopljene vode.

Ja podijeliti krizanteme svakog proljeća. Kopa grm na tlo i izrezati na komade. Svaki delenki sadnju u stranu. Tlo mi ilovače, pa dodati list tla, humus i pijesak. Površinski sloj je da se zrak i voda propusna. Dobro se doda 1 tbsp. l. Kemira kola kompleks gnojiva i 1 žlice. drvo jasena. 2-3 puta tijekom ljeta sprej lišće sa vodenom otopinom bilo mikronutrijenata. Koristim i kontrolu Novosil rast. Sprej biljke s otopinom svoje lišće po prvi put u sredinom lipnja, a zatim još 2 puta u razmaku od 2 tjedna. Kada pupoljci gnojenje fosfor kalij gnojiva.

Cvijeće se sadi na razmaku od 40 x 40 cm ili 50 x 50 cm, ovisno o sorti.

Nakon sadnje krizantema zalijevanje 3-4 puta tjedno. Kada biljke ukorijeniti i početi rasti, smanjiti zalijevanje, ali pazite da tlo ispod grmlja nije isušiti. Potražnja za vodom se smanjuje tijekom pupanja i cvatnje. Vrlo je važno za uklanjanje korova i okopavanje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako s propagandom krizantemaKako s propagandom krizantema
Uzgoj krizanteme, borba protiv lisne ušiUzgoj krizanteme, borba protiv lisne uši
Krizanteme - uzgoj i njeguKrizanteme - uzgoj i njegu
Uzgoj krizantema - Tajne uspjehaUzgoj krizantema - Tajne uspjeha
Obrezivanje krizantemeObrezivanje krizanteme
Krizantema - kraljica jeseniKrizantema - kraljica jeseni
Krizanteme: osobito u jesen sadnje i priprema za zimuKrizanteme: osobito u jesen sadnje i priprema za zimu
Kao zimski krizantema?Kao zimski krizantema?
Krizantema jesen kreće u kućuKrizantema jesen kreće u kuću
Mjesto za krizantemeMjesto za krizanteme
» » » Uzgoj krizantema

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea