Jagode na prozorskoj dasci za 60 dana
Čak i ako ne ne letnjikovca-vrtlar i jednostavan ljubitelja sobne biljke, vjerojatno će također biti od interesa članak „Jagode na prozorskoj dasci za 60 dana.” Ne odbijaju jesti uzgoj jagoda u svom domu?
sadržaj
Što je opominjući jagode?
Rasti jagode kod kuće, morate posebne vrste - opominjući. Opominjući jagode razlikuje od uobičajene da plodovi nisu jedan put godišnje, a tijekom sezone može donijeti 2 ili više kultura. Ali i zahtjevima nameće potrebi - to treba kvalitetno plodno tlo i često zalijevanje.
Osim toga, ona je podijeljena u dvije skupine:
1. Jedna skupina opominjući jagoda cvjetnih pupova tek na dugi fotoperiod - grupa zove skraćeno DSD.
2. Druga skupina sposobna polaganje na bubrege u neutralnom fotoperiod - skraćeno se zove NSD.
DSD sorte proizvoditi 2 žetve godišnje - u srpnju i kolovozu-rujnu. U ovom slučaju, druga kultura je gotovo dva puta veća nego na početku - njezin udio 60-90% od ukupne težine. Nažalost, taj teret ne može snositi sve grmlje, mnogi umiru nakon berbe.
NSD sorte plodom gotovo kontinuirano tijekom većeg dijela godine - do 10 mjeseci. I njihovi plodnih vremenski uvjeti nisu osobito pod utjecajem doba dana i godine, pa oni su pozvani neutralno-dnevno sorti.
To je ta nagovarati sorti jagoda su najprikladnija za uzgoj u kući. Stoga, kada kupujete interes prodavatelja, na koje grupa određeni stupanj.
Opominjući sorti jagoda
Do danas, uzgajivači, kao i mi, i inozemstvu, donijela veliki broj sorti bobica. Ja nabrajati što je malo, možda najpopularniji.
Ocjena ADI:
• Jesen zabava
• Vijenac
• Krimski opominjući
• neiscrpan et al.
NSD vrste:
• Queen Elizabeth
• Queen Elizabeth II
• Rimski F1
• Tristar
• Brighton et al.
Svaki od ovih vrsta ima svoje prednosti i mane, i svaki od njih može donijeti dobru žetvu. No, „Kraljica Elizabeta II» i prinos i bolja od svih ostalih na veličini bobice.
Jagode sadnice (kao što se može nazvati jagode) je bolje kupiti od prodavača, a ne ljudi na tržištu. To će koštati malo skuplji, ali možete biti sigurni u naziv sorte i kvalitete sadnog materijala.
Obratite pažnju na „razvoj” sadnica - grmlje treba imati 3-5 zdravi zeleno lišće, a po mogućnosti veliki bubrega (srca).
slijetanje
Sadnja jagode, imajte na umu da će morati biti u loncu ili kontejner 1-3 godina (ovisno o različitim). Presaditi ga iz lonca u lonac se ne preporučuje kao već narasle biljke ne podnose presađivanje.
Za sadnju mogu koristiti bilo koji kapacitet, s obzirom da je jedan grm potrebno količini ne manjoj od 3 litre. Na primjer, u dugim kontejnerima balkon kutije (10-15 volumen L) mogu se saditi grmlje ne više od 3-4 s udaljenosti između njih od 20-25 cm.
Lonce, posude moraju biti otvaranje za protok vode, a na dnu - dobar drenažni sloj (proširena agregat gline, šljunčana, slomljena cigle).
Kao podloge pogodne krađe univerzalni potting tla za cvijeće. Ili pripremite ga sami miješanjem šumskog zemljišta, humusa ili vermicompost, treset, pijesak u omjeru 2: 2: 1: 1.
Što se tiče slijetanja - vođeni ožujak-travanj.
top-dressing
Da nahrani je potrebno, posebno tijekom cvatnje i plodnih. Učestalost odijevanja - oko 1 put u 2 tjedna. To ovisi o stanju i fazi razvoja biljke, kao i doba godine. Na primjer, u zimi ne hrani potrebu, možemo dati jagode ostalo, osim ako ona cvjeta.
Gnojiva mogu koristiti složene mineralnih ili organskih.
osobno iskustvo
Bio sam u početkom lipnja dala grm od jagoda direktno iz vrta. Ime vlasnika sorte, na žalost, nije. Ali on je rekao da je tijekom ljeta, to mu donosi 3 žetve od jagoda, a kod kuće - okrugle plodove tako tijekom cijele godine.
Sumnjam da mogu rasti jagode u svojim na prozorskoj dasci. No, ipak sam odlučio probati. A to je ono što je od njega.
dana 1
Kupio sam u trgovini univerzalni potting tla i posadi grmlje u dovoljno veliki lonac. Budući da je dvorište bilo ljeto, poslala lonac na balkon. Budući da ne sadrži ostakljenog, pa jagode u svježem zraku bilo je divno. Da, čak i sunčana strana - sunce sija gotovo cijeli dan u prozoru. Za mjesto lonce jagoda bolje na južnim i jugoistočnim prozora.
dan 11
Došao je prvi novi list - to znači da je biljka ukorijenjena. Općenito, novi listovi su izlazili mnogo kraće nego star, ali zdrav. No, stari listovi postepeno umre gube elastičnost, legao i pocrnio u podnožju peteljka. Ali to nije dugo trajalo, to može utjecati na promjenu uvjeta.
dan 30
Objavljen prvi peteljka. Općenito, mlade biljke (sadnice moraju) preporučuje za uklanjanje prve cvjetne stapke, biljke su dobro razvijena i ojačala. Onda sljedeći usjevi će biti velikodušan. No, budući da sam već odrasla biljka, napustio sam cvijet šiljak. Pogotovo jer sam bio nestrpljiv čekati bobice.
dan 37
Cvijeće cvatu prvi. Ukupno 2 peteljka, na svakom od 4 cvijeta. Cvjetovi se čuvaju za 2-3 dana, a zatim latice otpasti, i početi rasti bobice. Cvjetovi se ne oprašuju.
dan 52
Ottsvol zadnji cvijet. I ovaj put ostali bobice su odrasli. Cvjetovi cvatu i sušiti na vrijeme, tako da je veličina bobica je drugačiji. Odnosno najveći bobice u ovom trenutku - to je prvi cvjetovi.
Jedan šiljak puknut pod težinom plodova, kasne najave. Podporla njihove banke. Tebi to nije dogodilo, ispod cvjetne stapke smotuljak tkanine ili komad pjenaste gume.
Ja zali oko svaka 3 dana. Na temperaturi od + 30 ° C - svaka 2 dana.
dan 61
Prvo suđenje! Kao što možete vidjeti, jagode su vrlo pristojne veličine. Jedan od njih je bio vrlo dubok crvena i vrlo sladak. A drugi - lakši i kiselo. Vjerojatno prije frustriran. Ostatak još uvijek sazrijevaju.
dan 72
Unatoč činjenici da je prvi žetve još nije zrela bobica sve, Bush je izdao treći šiljak. A od pojave prvi je bio oko 40 dana. To jest, on je otišao u drugu kulturu.
Onda je moguće da se sumiraju prvu berbu: bobice formirana ukupno 8, dva od njih su sušene gore (možda malo zalijevati, bili su vrlo vrućih dana +33 ° C), do 3 velika i 3 male one koji su još uvijek sazrijevaju.
Treći po redu spike okrenuo nekako kraće od prve dvije, a bobice su manji.
Sredinom rujna, JA maknuti lonac s balkona s jagodama. Preostale bobice s prve berbe, a drugi zrelog već u sobi.
zimovanje
Za jagode i zimske uroditi plodom, potrebno više svjetla, što će povećati ljetnog sati do 12 sati jer više svjetla. - slađi bobice. HPS lampe dosta obična za proizvodnju usjeva.
Temperaturu treba održavati u području od 18-20 ° C
Pojam život opominjući jagode
Budući da je ova jagoda cvjetovi i plodovi češće, to je prirodno starenje brzo. DSD sorte mogu trajati vas 2-3 godina. Razne nagovarati - samo 1 godinu, onda će biti potrebno saditi nove grmlja.
Pa, eksperiment je bilo dobro. Kao što možete vidjeti, to nije previše teško rasti sočne jagode kod kuće. Uzeo sam ga skoro 2 mjeseci, odnosno nakon sadnje a prije prvog bobice zrenja održan 61 dana.
Ali ovdje u videu, prijatelj je narasla jagode kod kuće, čak i za 30 dana! Čini se da utječu na više ranozrelost i starost grmlje. Bio je mladi sadnice i Bush Ja uopće ne znam koliko godina.
Video. Uzgoj jagode u kući
Dakle, ići za to, vi, također, mora izaći!
A ako već imate iskustva u uzgoju jagoda na prozor, podijelite s nama u komentarima.
Jagode: sazrijevanje ovisno o vrsti
Jagoda opominjući: sadnju i njegu
Jagode Zora i njen uzgoj
Jagode Lyubava - ukusna ljeta
Jagode na prozorskoj dasci molim vitamine zimu
Opominjući jagode milan
Transplant jagode i njen uzgoj
Uzgoj jagoda iz sjemena
Vrt - opominjući jagoda
Katalog sorti vrtnih jagoda
Jagoda Liubava Elizabeth 2, Brighton Festival - bolje opominjući sorti jagoda
Jagode na balkonu cijelo ljeto - je prilično stvaran