Kada i kako smanjiti grmlje?

Kada i kako smanjiti grmlje?

Odmah treba napomenuti da nisu svi trebaju obrezivanje grmova. Magnolija, hamamelis, bobovnik (zlatna kiša) oskoruša, Božur stablo tipa, sve vrste Viburnum, osim Viburnum obični , ukrasno maples, sviba, sviba, osim bijele, savršene cvatu i rastu bez ikakve ljudske intervencije.

No, da je Bush bio pravi dragulj vrt, ne možete zanemariti obrezivanje, bilo redovnim ili pomlađivanje odgovarajuće obrezivanje grmova.

Rokova, grm vrijeme rezidbe - bitan uvjet za svoje zdravlje i ljepotu. Stvari razmotriti za cvjetnice grmova donio vam radost?

obrezivanje grmova

Da bi se izdvojiti ovog najvažnijeg „zdravstveni program” će nam pomoći hortikulturista s velikim iskustvom u vrtu i cvjećarstvo i. On je već dugo bavi raste grmlje profesionalno i njegova zbirka može ljubazno zavidjeti.

- Paul S., na Spring Street, ne propustite obrezivanje sada?

- Prije pupati pregledati sve svoje grmlje kao što su pretrpjeli nakon zime. Oštećeni grane i suhi dijelovi moraju se smanjiti za zdravu drva.

Pomlađivanje obrezivanje grmlja pomaže vratiti mladih starih grmova, olakšaj im olakšati pristup zraka u skeletnim granama i smanjiti rizik od gljivične i drugih bolesti. Mladi, jaki biljke nepotrebno ne bi trebao biti isključen.

obrezivanje grmova

Radije smanjiti malo svake godine, tako da ne oslabiti biljku. Dimenzije grm bi trebao biti ograničen na vrijeme da kasnije ne moraju posegnuti za hard obrezivanje. Hedge Štriga od ranih godina na dnu grmlja ne goli.

Vrlo stare biljke, izgubili su dekorativni učinak, to može biti vrijedno u potpunosti smanjiti na zemlju. Zatim, iz korijena ili baze Bush će mladi izdanci.

obrezivanje grmova

Ja izrezati debele grane ili rezati posebne škare s dugim ručkama (makaze, Lopper), tankim - običnim škarama. Svi pruners sam spreman od jeseni - oštri i dezinficirati.

- Zašto nam je potrebna redovita obrezivanje grmova?

- Obrezivanje grmlje nastoje potaknuti cvjetanje, ostati u kondiciji. Važno je da ne propustite rokove rezidbe - oni ovise o vremenu cvatnje.

grmlje rezidba obavlja se preko zdravog bubrega, okrenut prema van s grana. U nekim biljkama cvjetni pupoljci su na rast tekuće godine, a drugi - na rast prošle godine, a mnogi na višegodišnji granama. Zato što je domaćin cvjetnih pupova ovisi o vremenu cvatnje.

Ako se cvjetni pupoljci položen na godišnjim ili višegodišnjim granama, Bloom dolazi proljeće. A ako oni razvijaju na mladim izbojcima ove godine, u ljeto ili kasnu jesen.

obrezivanje grmova

Pa zadrži oblik krune glog, bademi, physocarpus, Potentilla. Potrebno je samo malo vremena da prtljati s vremena na vrijeme.

Stanjivanje i redovito pomlađivanje posebno je potrebno žutikovina, Deutz, Kalina, kotonaster, lila, chubushnik, kupina. Uvenulo cvatovi su uklonjene iz lilacs, ljetnom duhu, tamarisa.

Mi obrezivanje jorgovana česticama, blijedi na zemlju, poziv na kojima se temelji drvo, pazeći da ne dirati mlade bočne izdanke. u izblijedio Weigel, Deutz, grmolikih vrba, bademovo, metla, forzicija Ja skratiti grane od strane treće ili čak pola na mjesto stvaranja jakih mladih izbojaka.

Ove raznotsvetuschih grmlje cvjetni pupoljci u cvatu sljedeće godine položi samo na novo uzgajaju grana i grana.

obrezivanje grmova

- Koje su grmlje treba rezati u ožujku?

- Prije svega, sam provesti rano proljeće obrezivanje biljaka koje cvatu o aktualnim izbojcima. To je u osnovi letnetsvetuschie pinete - spirea, hortenzija paniculata , hibiskus, Caryopteris, vrijeska, budleya David Prunus triloba, metla. Ako ste propustili s obrezivanje - cvjetanje počinje barem par tjedana kasnije. Rezidba treba biti temeljita, dva ili tri pupa.

Na primjer, David Budli uvelike skratiti, izbrisati sve prošlogodišnje dugim cvjetnim granama (ostavljajući svaka samo dva bubrega), kao i labav.

Budleya cvjetati što je ranije moguće, rezanje potrošnje bez odlaganja - ponekad čak u veljači. JA dobiti osloboditi prvenstveno iz opuštene postranih izboja, a više njih trgovinama u središtu grma. To nije moguće širiti grm širinu.

obrezivanje grmova

U spirea Bumalda u prvoj godini usjev oštećene ili vrlo slabi rast, puna - sve zagubljen grane. U narednim godinama, tu je i formiranje kostura i zatrem svu polovicu prošlogodišnjeg rasta od jakog vanjskog korijenu.

Vrt hibiskusa cvjeta raskošno ako temeljito proljeće podrezati grma. U ožujku prošle godine u potpunosti je uklonjen s cvat od Heathers, rezati gole grane. u grmolika cinquefoil svakih 2-3 godina u prosjeku potroše stanjivanje malo odrezati hortenzija paniculata, chubushnik, Weigel, ljubičasta Clematis.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Procvat ukrasnog grmlja za vrtProcvat ukrasnog grmlja za vrt
Ljepota ViburnumLjepota Viburnum
Mi govorimo o ukrasnog grmljaMi govorimo o ukrasnog grmlja
Sadnju malineSadnju maline
Proljeće obrezivanje drveća, grmlja i cvijeća - Video izborProljeće obrezivanje drveća, grmlja i cvijeća - Video izbor
Korejski začina Viburnum Korejski začina ViburnumKorejski začina Viburnum Korejski začina Viburnum
Obrezivanje ribiz grmlje kao što je to za optimizacijuObrezivanje ribiz grmlje kao što je to za optimizaciju
Moj Viburnum buldenezhMoj Viburnum buldenezh
Sibirski svibaSibirski sviba
Obrezivanje grmovaObrezivanje grmova
» » » Kada i kako smanjiti grmlje?

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea