Briga Araucaria

Kako napraviti Araucaria je lijepa i pushistenkoy? I to je na južnoj prozora, zaštićen kopija sunca. Bilo da je bolje na prozoru zapadnoj?
Za Araucaria bio „lijep i pushistenkoy” raste ona mora, pod određenim uvjetima. Prvi korak je odabrati cool sobu. Optimalna temperatura - + 10-12 °. Na višoj (više od + 15-16 ° C.) - počinje žućkaste i pucaju igle.
Araucaria voli svijetle, ali difuzno svjetlo ili svjetlo djelomičnu sjenu. Ljeti je najbolje osjetiti svježi zrak u hladu. Ova biljka treba stalno i obilno zalijevanje u potpunosti ne podnose sušenje zemljane koma. S nedovoljnog navodnjavanja i suhog zraka, niže grane kunjati i otpasti.
Araucaria obrezivanje učinio s jedinim ciljem - da se iskorijeniti vrh, te dobiti novi pomlađivanja biljke zamijeniti stari, gubi svoju dekorativni efekt. to radi obično u kolovozu. Stabljika se sadi u čistom grubog pijeska i drži na temperaturi od 25 ° C. U slučaju uspjeha u razdoblju siječanj-ukorijenjene biljke presađene u lonac ispunjen mješavinom crnogoričnog tla i pijeska (1: 1).
Na kraju proljeća opet presađena, ali u mješavini trave, list, mekog, humus tla i pijeska. Sve komponente su uzeti u približno jednakim količinama. U istom tlu uzgajaju i zrele biljke.
Na licu mjesta dekoltei u najboljem slučaju postoji novi okomito raste puca, zamjene izgubljenog dijela stabljika. Ne pompe, on sigurno ne.
Obratite pozornost na činjenicu da su ove biljke je potrebna kisela tla. Stoga, u odredišnu smjesi, poželjno je, primjenjuju meko zemlju (najmanje jedna trećina ukupno).
Araucaria - jedan od prvih „Nizozemac” biljke koje sam kupio. Prema informacijama dobivenim iz literature, sam se ne bi trebala rasti. Ali jako željeli imati stablo kuća koja ne treba izbaciti nakon Nove godine.
Kupio sam ga u kasnu jesen, a to je najbolje učiniti u proljeće. Ispostavilo se da je potrebno u hladnoće zimi, i po mom stanu je 28 stupnjeva topline.
Srećom, biljka je bila mala, 20 cm, budući da je supka ostavlja. Stavio sam ga u većini hladnom i svjetlom mjestu - na balkonska vrata. Uz pomoć plastičnu kutiju koja je otvorena na prozorskoj strani, izoliran od vrućeg zraka iz prostorije. Sklonište iznajmljuje za kratko vrijeme, biljka postepeno naviknuti na nove uvjete života.
Tjedan dana kasnije presađuje Araucaria, lagano trese korijena s treseta. Tlo dobiva iz trave, četinjača, humusa, treseta i zemlje pijeska u jednakim omjerima. Mjesec dana kasnije, sklonište u potpunosti uklonjen.
Araucaria u proljeće staviti na ostakljeni jugoistoku lođe. Izravnom suncu previše navikli postupno. U proljeće i ljeti povremeno siti oba mineralnim i organskim (infuzijske ptičjeg izmeta vrlo nisku koncentraciju približno 1 žlica na 1 litru vode) gnojiva.
Video: Što je Araucaria?
Za 10 godina ga presadili tri puta. Lonci odabrati mala, tako da ne stimulira rast. Kad grane postanu jači, to postaje lijepo ukrasiti Novu godinu.
Ljudi često pitaju kako brzo raste Araucaria. U godinu dana je formirana pršljenu i 1 do 10 godina povećao za jedan i pol metara. S visina se može tolerirati, ali je u Shih Rina je 1,5 m, vrata nije prošao, a lođa je već čine ga je nemoguće zatvoriti balkon nije micao, oprati pod tušem ne nose. očito nije bila dovoljno svjetla.
Cvijet Araucaria - suptilnosti skrbi
Araucaria
Majmun puzzle
Majmun puzzle
Araucaria - sobni smreka
Araucaria heterophylla (Araucária heterophylla
Početna božićno drvce, koje je uvijek s vama
Moj mali Araucaria
Briga Vijeće za Araucaria
Njega soba Araucaria
Araucaria savjeta soba za njegu
Araucaria - oploditi biljka ispravno