Kako vratiti pafiopedilyuma korijene

Kako vratiti pafiopedilyuma korijene

Pripremljene kore kazne (0,5-1 cm) samljeti na starom brusilica, a na zaslonu se vrlo fine čestice se koriste plastični pladanj mačka nosila. On-litre staklenku kore, dodati 1 žličica s velikim gorochkoy dolomita. Cora je jedva vlažna. Sphagnum mahovina kao dio supstrata odmah eliminirani.

Za povećanje kapaciteta vode, dodati 1 žlica ugljen. Lonci odlučili izabrati gline, nisu ostakljena, najveću „disanje”. No, kao što nije mogao naći u prodaji, a koristi se dvije stare glazirane posude koje su odbijeni po meni za sadnju druge biljke: fuksije ili gloksinija u njima morali zalijevati dva puta dnevno. A u plastici, ti isti biljke zahtijevaju zalijevanje 2-3 puta tjedno. Za moj dizajn, kao posuđe je u to vrijeme.

Kao drenažni odabran pjena (sloj nije manji od 3 cm), jer ne upijaju vodu. To - vrlo tanki sloj Sphagnum. Top - dobije smjesa kore.

Budući da je papučica bila gotovo bez korijena (1-2 korijena do 1 cm svaki je teško shvatiti ozbiljno), samo sam ih prikopalis u tlo do dubine od 1 do 1,5 cm. Ne bojte se pokopati. Prvo, smatra se da cipele poput malog penetraciju, i, drugo, sa top 2-3 cm sustava navodnjavanja tla, začete po meni su gotovo uvijek ostati suha.

Pafiopedilyumy, kao, doista, sve orhideje rastu kao kolonija, dakle uložio više instanci u svakoj posudi. U svakom zdjelu s naseljenicima on zaglavi na dno ravnom drvenom palicom (kao za sladoled). Da bi odredili vrijeme navodnjavanje preselio osim i spustio štapić podloge prst što je dublje moguće. Ako prsta ne osjeća vlažnost, ali samo cool - vrijeme je da se vodi.

korijeni pafiopedilyuma

Mnogo puta gornji slojevi kore u loncu mi se činilo previše suha i želja da se izlije samo svrab. Ali održati samo redovito sipati malo vode u posudu malo na glinenoj posudi smoči. To je bio trik.

Prema mojim zapažanjima, malo suha stimuliraju stvaranje korijena u većini orhideje. Bilo bi logično pretpostaviti isto za papuče. oni se ne boje sušenja, (sve, naravno, u umjerenim količinama).

Bio sam uvjeren da bi pafiopedilyumy poštom. Prije slanja se suše na svim pravilima prijenosa orhideja, onda je čak 10-14 dan na cesti i „dolaze” u izvrsnom stanju. Ovlaživanje samo lonac je izračunata da korijenje suho kora će aktivno tražiti da se navlaži zidove lonac i na sloju Sphagnum na dnu. Osim isparavanja vlage apsorbira u lonac čini zrak koji okružuje biljka vlažnije.

korijeni pafiopedilyuma

Posute „pate” na dan, u izobilju, ujutro i navečer završiti vlaženje površine lišća i kore. Tako sam posuti sve pafiopedilyumy. Humidifikacija je prekinuta, ako prozor gdje stoje, temperatura je ispod 18 stupnjeva.

Sve moje intuicije su potvrđeni u roku od 2 mjeseca. Prvi mjesec cipela nije rastao. Mjesec dana kasnije, izvukao sam iz temelja par biljaka. Oba naći 3 korotenkih kralježnice. Napredak je očit. Također oporavio turgora svatko ostavlja. 3 mjeseca nakon slijetanja nisam mogao „tresti” ne grm. Svi su bili vrlo čvrsto na tlu i neka rastu mlade listove. Nakon 5 mjeseci nakon dolaska na svim cipelama imao 2-3 listova. Svaki sljedeći list rastao veći od prethodnog. Želim naglasiti da je cijeli proces „oporavka” od pafiopedilyumov prošao bez orhidariumov i teplichek na konvencionalni prozorskoj istočne orijentacije.

Oploditi biljke dva i pedeset osam zalijevanje bilo univerzalno gnojivo za orhideje, ali mogu koristiti „Kemira” ili „Duga”. Dolomit flour'm radi svakih 5-6 mjeseci 1 žličica na litru pot. Dolomit izlijeva u čaši vode, snažno mućka i prelije u tanke struje primera.

korijeni pafiopedilyuma

Od teških sprejeva, kao i nakon kupanja u gnojiva rješenja na list papuča pojavljuje bijeli cvatu. Sam ga maknuti 2-3 puta godišnje s pamuk obrisak umočen u bilo kojem od tekućine: jabuka jabukovača octa pomiješana s vodom, mlijekom sirutke, sok od pola limuna u čaši vode.

U vrućim mjesecima postalo je sve zali cipele, bez čekanja na jakom sušenje kora. Mjesec dana kasnije, većina rozete pao jedan na dnu lista. To znači da dio otgnila korijena. On se vratio na „drakonskih” mjere kada zalijevanje. Dakle, cipele zahtijevaju istu suha tla kao phalaenopsis i Vanda.

U rujnu 2006. godine, opet sam imao priliku testirati učinkovitost ove metode. U kolovozu je kupio biljka koja se sastoji od dva izblijedi „ruže”, s dobrim korijenima i izglede za rast i ostavili za mjesec dana, ostavljajući brigu o orhideja obitelji. Tijekom tog vremena, cipela otgnili sve korijenje, rozete temeljito odvojeni jedni od drugih, a jedan od njih, stariji, požutjeli.

korijeni pafiopedilyuma

Već sam testirao su poduzete mjere: glinenoj posudi, fino koru s dodatkom dolomita i ugljen, mršav i bogat zalijevanje sprej 2 puta dnevno. Zbog uključeno grijanje vode u posudi sipati dnevno. Požutjele utičnica nije bacanje, i zaglavi u kori u blizini zelene. Krajem listopada, dva podnožja su obnovili turgor lišća, dok je žućkasto zelene boje je obnovljena. U studenom, dvije biljke imaju održiv vrsta, gusto sjedi u zemlju, a svaki je došao s 2 klice.

Prema mojim zapažanjima, bolje, brže obnavlja blijeda ili uzgajaju utičnicu ili sadnice. No, mladi, prerano odvojena rast biljke zaostaje. Mislim da u budućnosti, kada su cipele će narasti dovoljno da zahtijevaju transplantaciju, koristite glinene posude nije potrebno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kokedama za phalaenopsisKokedama za phalaenopsis
Ljekoviti hrastLjekoviti hrast
Presađivanje phalaenopsisPresađivanje phalaenopsis
Transplantacija AnthuriumTransplantacija Anthurium
Tla za orhidejeTla za orhideje
Moj poznanik s SphagnumMoj poznanik s Sphagnum
Kako presaditi fuksije u kući?Kako presaditi fuksije u kući?
Sastav smjese kupljen tlo i podloge za biljkeSastav smjese kupljen tlo i podloge za biljke
Pafiopedilyum ili gospina papučicaPafiopedilyum ili gospina papučica
Supstrati za orhidejeSupstrati za orhideje
» » » Kako vratiti pafiopedilyuma korijene

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea