Vrieziya sjajne ili više imena jednog cvijeta
Video: Jahač Ime smrt
sadržaj
Komentirajući na jednom od mojih zapisa, bio sam pitao govoriti o Vriezii uhvaćen u okvir zajedno s glavnim likom moje priče. Sa velikim zadovoljstvom vam reći o mojim iskustvima s ovom lijepom član obitelji bromeliads.
Postoje mnoge vrste vriezii. Imam doma obitava jedan od najvažnijih šarene vrste: Vrieziya briljantan (ili lijepe). Za svoje neobične, oštro kontrastne obojenosti lišća i svijetlo crvene cvat u svakodnevnom govoru to se zove Tiger bromeliads i mač plameni. Ali u mojoj kući, ona je dobila još dva nadimka: Zmija Maske i pero Firebird. Pogledajte izbliza na nju blisko, međutim, čini se?
To se odnosi na Vrieziya spremnikom bromeliads, tako da se akumuliraju i apsorbiraju vodu koja se sakupi u utičnicu. Vrieziya - epifitskih biljke i njezina domovina - Tropi daleko Venecuela, može rasti i na terenu i na granama drveća, poteškoćama i panjevima. U isto vrijeme kao i ostatak bromeliads, a ne parazit, ali to je self-sadržane biljka. Svijetli crveno „pero” na kojoj se divim, samo po sebi nije cvijet, ali samo pokrovne: cvjetići ona ima dosta ravnice, fino i ukrasne vrijednosti su, drže dugo, nekoliko dana, ali listić je u stanju zadovoljiti njihove ljepota i do šest mjeseci. (Točan datum ne može reći, s obzirom na šest mjeseci - to je u literaturi, ali sam je kupio na kraju rujna od „pera” i do sada, t.e.uzhe 4 mjeseca, to krasi moje kuće). Nažalost samo da nakon cvatnje rozeta umire vriezii, ali, kao feniks iz pepela (i što još nije ime), to se oživio u svoje potomstvo (dječji), koji rastu iz pupova na bazi nastavak utičnice. I ciklus se ponavlja, to kotača samsare. Na to možete izgraditi cijelu filozofiju života i misli, zar ne, a osoba živi, sami nastavlja potomaka i njihovih djela? ... Evo mistično cvijet.
No, natrag na zemlju i razgovor ... dobro, posebno o tome i razgovarati.
Dakle, briga Vrieziey u zatvorenom prostoru. Opet, shoveled sam brdo informacija potrebno, korisno, često kontradiktorne, često amaterski, ponekad iskreno nepismeni. Polazeći od činjenice da sam to uspijeva više od jednog dana, očite pogreške u njezi nisam učinio, pa ću reći o svojim iskustvima i svojim zapažanjima. Vrieziya termofilne, temperatura je ispod 18 stupnjeva, to je sasvim iskreno, to se ne preporučuje. Promjene u temperaturi ne sviđaju. Optimalno ga držati na temperaturi od oko 22 stupnjeva u odnosu na 26 u zimi i ljeti. Važno je da je temperatura tla iznad 18 stupnjeva, tako da je hladno prozorske klupice i očišćena joj kontraindicirana. Rasvjeta voli dim, svjetlo djelomičnu sjenu, što je razlog zašto je ne čudi ni na prozoru, ali na određenoj udaljenosti od njega, na primjer, na stol ili pod stalak, kao što je moja. U jakom svjetlu da blijedi, a pruge na listovima postaju manje izražene (testirana, je odgovoran za to). Ona također voli vlagu, ali ne pretjerano, oko 50-70%, voli prskanje, ali ako par dana ne posipati - neće se uvrijediti - to nije aphelandra. Vrieziyu zalijevati treba samo mekanu vodu, po mogućnosti kuhano - vapno i kalcij je kontraindicirani, a vidi se da je zemlja uvijek malo vlažna, ne suha, ali ne ispune. Voda bi trebala biti toplija od sobne nekoliko stupnjeva.
A sada najdelikatniji trenutak: zalijevanje u utičnicu. Recimo odjednom - to bi trebalo biti učinjeno samo ako je sobna temperatura je ostala stabilna za više od 22 stupnjeva (po mogućnosti 24) i ljeto. Osim toga, voda u utičnicu morate stalno mijenjaju, ne daju da stagnirati, također je potrebno kako bi bili sigurni da nisu dobili u strujnu zemlje i druge ostatke, inače rizik od propadanja je vrlo visoka. Kada mijenjate odvod vode izlaz je potrebno - koristim za ovu djeteta gumene štrcaljke s mekim vrhom i toaletni papir koji apsorbira višak vode. Osim toga, tu je točka gledišta, a ja pridržavati se da bromeliads procvat u zatvorenim prostorima nije potrebno sipati u utičnicu na sve, jer je šiljak je više osjetljiv na truljenje od utičnice bez njega. (Isprva sam zalijevati u utičnicu, a zatim s početka hladnog vremena i kratkog ljetnog vremena je prestao činiti, ostavljajući samo sprej, jer znam par slučajeva peteljka truleži i smrti biljaka je za zalijevanje u utičnicu u procvat stanju u zimskoj sezoni). Čak iu ljeto u utičnicu ne zali, ako je temperatura ispod 20 - trulež osigurana. Nakon cvatnje, kada je biljka je uključena u koraku umire, u utičnici nisu zali na sve.
Od vrieziya - aerofit, onda za nju tla treba biti relevantno: vlagu i prozračan. Osobno, ja sam ga raste u mješavini plodne crnice, isjeckan sphagnum mahovine mljevene borove kore i ugljen (Ne zaboravi dobru drenažu). Ja ga presadili odmah nakon kupnje, budući da su korijeni tog strašnog transportne posude popeo na kat (!) A tako zapetljanih osjećala i počela zamotati u (nisam isprva razumjeli ono što je napravljen samo kad je izvukao iz lonca). Kada sadnje je važno da ne zakopati vrat biljke, inače može umrijeti. I općenito, česte transplantacija vrieziya ne treba, to je učinjeno samo po potrebi, svake 3 godine, cca. Gnojenje potrebno je koristiti poseban za bromeliads, ili koristiti univerzalno, ali s obzirom na pola doze (najbolja treća). Oploditi svoju zemlju pod navodnjavanjem u ili na listu, izlijte otopinu gnojiva u utičnicu, kao što je preporučeno - nepoželjno, pa čak i opasno, može uzrokovati opekline.
Vrieziya priprema za smrt i daje djecu. Imam u ovom trenutku je jedan, iako moja majka neće umrijeti. Opće pravilo za bromelek: Moguće djecu odvajaju kad dosegnu visinu od pola matične biljke. Po mom mišljenju, bolje je da ne žuri s tim, to je poželjno pričekati do umirućeg roditelja utičnicu, zatim djeca će steći vlastite korijene, i oni se napajaju preko korijenskog sustava majka biljka, tako da je dodatni stres ne treba. Produži djeci sphagnum ili prizemlju smjese borove kore i pijeska u omjeru od 1: 1: 1, na visokoj temperaturi, donji grijanje i teplichke. Ova točka još nisam prošao, tako da je znanje samo teoretski. Kao sata X - ja ću pisati. Mlade biljke cvatu u oko 3-4 godina. Ukupni vijek reda 5-6 godina (podložni promjenama, to sve ovisi o skrbi). Usput, u lišću Vriezii tako ukrasne da će to koštati rasti samo za njih, ali i da cvjeta za dugo vremena, koji ima tvornicu li tako molim?!
Pa, sve izgleda kao da se javi, kao da je zaboravio - pitajte, molim te, ako mogu - ja ću odgovoriti. Nadam se da poznavanje Per Firebird je ugodna.
Video: Barbie Mariposa! set ruž, sjenilo i rumenilo raspakiranja pregled
Cvjetni soba vrieziya sjajan
Iznenađujuće bromeliads biljke
Vrieziya
Vrieziya kako da se brinu
Obitelj bromeliads
Bromeliads biljke: zemaljska i epifiti
Vrieziya s upadljiv bracts
Jedan od načina da se ananas cvijet
Izvorni sadnja i zalijevanje vriezii
Obitelj bromeliads
Obitelj bromeliads: fotografije, briga, vrste