Kako mjeriti gnojivo bez utega

Gnojivo za prihrane biljaka i cvijeća jako puno. Oni su dostupni u tekućem obliku iu obliku praha. A u uputi se obično daje koliko gnojiva potrebno je uzeti određenu količinu vode. Ali to je samo količina vode za navodnjavanje, zalijevanje limenke i boce kapaciteta da se razlikuju. Na primjer, ja zalijevati biljke iz polutoralitrovyh plastičnim bocama, moja djevojka od pet litara i dvije litre - to je više prikladan. Tekuće gnojivo za mjerenje i izračunavanje željena količina vode je lakše nego za prah (obično kristalinični prah), teže. Činjenica je da je digitalna vaga s točnošću od 1 g, uopće nije. Koncept žlica s vrha - također je vrlo subjektivna. I previše pametan gnojiva, nasip na oku, to je vrlo opasno za zdravlje biljaka.

Dakle, ja pokušati objasniti kako ja brojim doze gnojiva za svoje boje.

Većina gnojiva Pokretanje I Fertikov Suite - roza kristalni prah, prilično higroskopan. Prodaje se u vrećama mase '20 Prema proizvođaču - je jedna žlica. Ja navesti ako se izlije sadržaj paketa u žlici - bit žlica s toboganom.

Gnojiva za cvijeće20 g gnojiva (1 vrećica) Fertikov Suite izračunata na 10 litara vode. Imam boju u isto vrijeme, tako da ne pije, i hraniti se ovih gnojiva ne treba, pa sam uzgajati 1,5 litara otopine.gnojivaPrvo, izlio sam sve gnojiva u mjerne posude, kako bi saznali o svom opsegu. To je oko 22 ml.gnojivaZa točniju mjernog gnojivo sam šprice od 20 ml, koji je odvojen od prednjeg vrha stenochka.Gnojiva za cvijećeSpavanje gnojiva u štrcaljku, prilično široka, moramo malo pritisnuti štap, ali bez napora. šprica sposobnost samo je potrebno 22 ml.

Video: Tablica mjera proizvoda u gramima / kako izvagati brašno bez utega

priprema gnojivoProvesti jednostavan izračun: 22 ml gnojiva izračunate u 1 l vode, odnosno na 1,5 l vode potrebna 3,3 ml gnojiva. Ali ja sam uzimajući strogo 3 ml - crpljenju bolje nego poprsje.priprema gnojivoA sada dobila šaku gnojiva se ulijeva u žličicu (ispostavilo se nije potpun i bez slajdova), koji će se koristiti samo za kemikalije. Možete koristiti bilo koji kašičica na droge. Što više točno stane u volumen žlicom, to bolje.

Video: Kako mjeriti brašno improvizirani sredstva?

Točno tako možemo izračunati bilo koji drugi praškaste ili kristalna gnojiva za bilo volumenu vode. Imati na umu da je otopina u gnojivo mora stajati za vrijeme (oko 1 sat) da kristali se potpuno otapa, bolje povremeno protrese. Pa, većina osnovnih pravila biljnim gnojivom: nemoguće je da se izlije se otopina gnojiva na kopnu, to je nemoguće hraniti bolesne i oslabljene biljke, a ostali su u stanju. Doze u univerzalnim gnojenje gnojiva obično u prosjeku, za neke biljke trebaju uzeti nižu koncentraciju gnojiva (pola ili četvrtina), tako da pažljivo pročitajte preporuke o njezi biljaka. Posebno se to odnosi na bromeliads, paprati, orhideje i drugim cvijećem.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzgoj AlyssumUzgoj Alyssum
Koštano brašno kao gnojivo za kuću i vrt biljkeKoštano brašno kao gnojivo za kuću i vrt biljke
Oplođena luk je najkorisnijiOplođena luk je najkorisniji
Nekoliko „ne” kada raste rajčica, gnojivo za rajčiceNekoliko „ne” kada raste rajčica, gnojivo za rajčice
Humat: eko-prijateljski gnojivaHumat: eko-prijateljski gnojiva
Kemijska obrada i gnojiva ružeKemijska obrada i gnojiva ruže
Ljubica - tekuće gnojivo za cvijećeLjubica - tekuće gnojivo za cvijeće
Koliko grama gnojiva u žlicuKoliko grama gnojiva u žlicu
Što se hraniti sadnice patlidžana nakon branja?Što se hraniti sadnice patlidžana nakon branja?
Odabir gnojivo za petunijeOdabir gnojivo za petunije
» » » Kako mjeriti gnojivo bez utega

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea