Kako mjeriti gnojivo bez utega
Gnojivo za prihrane biljaka i cvijeća jako puno. Oni su dostupni u tekućem obliku iu obliku praha. A u uputi se obično daje koliko gnojiva potrebno je uzeti određenu količinu vode. Ali to je samo količina vode za navodnjavanje, zalijevanje limenke i boce kapaciteta da se razlikuju. Na primjer, ja zalijevati biljke iz polutoralitrovyh plastičnim bocama, moja djevojka od pet litara i dvije litre - to je više prikladan. Tekuće gnojivo za mjerenje i izračunavanje željena količina vode je lakše nego za prah (obično kristalinični prah), teže. Činjenica je da je digitalna vaga s točnošću od 1 g, uopće nije. Koncept žlica s vrha - također je vrlo subjektivna. I previše pametan gnojiva, nasip na oku, to je vrlo opasno za zdravlje biljaka.
sadržaj
Dakle, ja pokušati objasniti kako ja brojim doze gnojiva za svoje boje.
Većina gnojiva Pokretanje I Fertikov Suite - roza kristalni prah, prilično higroskopan. Prodaje se u vrećama mase '20 Prema proizvođaču - je jedna žlica. Ja navesti ako se izlije sadržaj paketa u žlici - bit žlica s toboganom.

Video: Tablica mjera proizvoda u gramima / kako izvagati brašno bez utega

Video: Kako mjeriti brašno improvizirani sredstva?
Točno tako možemo izračunati bilo koji drugi praškaste ili kristalna gnojiva za bilo volumenu vode. Imati na umu da je otopina u gnojivo mora stajati za vrijeme (oko 1 sat) da kristali se potpuno otapa, bolje povremeno protrese. Pa, većina osnovnih pravila biljnim gnojivom: nemoguće je da se izlije se otopina gnojiva na kopnu, to je nemoguće hraniti bolesne i oslabljene biljke, a ostali su u stanju. Doze u univerzalnim gnojenje gnojiva obično u prosjeku, za neke biljke trebaju uzeti nižu koncentraciju gnojiva (pola ili četvrtina), tako da pažljivo pročitajte preporuke o njezi biljaka. Posebno se to odnosi na bromeliads, paprati, orhideje i drugim cvijećem.
Kemijska gnojiva
Gnojiva kompatibilni jedni s drugima
Koliko grama gnojiva u žlicu
Koštano brašno kao gnojivo za kuću i vrt biljke
Kemijska obrada i gnojiva ruže
Gnojiva za sobno bilje i cvijeće
Gnojiva za sobno bilje - oni moraju znati cvjećar
Uzgoj Alyssum
Humat: eko-prijateljski gnojiva
Kemijska gnojiva
Nekoliko „ne” kada raste rajčica, gnojivo za rajčice
Oplođena luk je najkorisniji
Što se hraniti sadnice patlidžana nakon branja?
Bakterijske gnojiva
Boje gnojiva
Gnojiva za sobno bilje
Odabir gnojivo za petunije
Agricola za listopadne biljke
Luksuzni Fertikov za biljke
Luksuzni Fertikov
Mineralna gnojiva za cvijeće