Agricola za orhideje
Video: Tri načina kako biljka pravo gnojivo za orhideje. Tri načina da se uzgajati kao gnojiva
sadržaj

Znamo Agricola Zeleni pojas, čiji su proizvodi vrlo popularna u cvjećarnici, ponude i hranjenja za orhideje. Ova tekućina kompleks gnojivo sadrži bitne mineralne soli i humusnim tvarima. Proizvođači s ponosom nazvati svoje omiljene biljke gnojivo piti. Trajnost zajamčena od strane proizvođača 2 godine.
Vrlo prikladan za pakiranje tradicionalno za biljke žute mjerenom staklenoj boci volumena od 250 ml. Pripravak prema NPK gnojiva 4: 5: 6, dalje mikroelemenata u obliku kelata (bora, bakra, cinka, mangana, željeza, molibdena) i 0,8% humates. Namijenjen je za root dodatne gnojidbe različitih vrsta orhideja. Od minusa - nije navedeno točan sastav mikronutrijenata, a neke orhideje ne toleriraju višak određenih tvari, kao što su cink. U isto vrijeme, postoje elementi u tragovima koji su važni za orhideje i ne treba manje od drugih biljaka, na primjer, magnezij - to je uključen u stvaranje klorofila, a on nije ovdje. Osim toga, gnojiva Agricola orhideja nije dostupno kiselost otopine.
Količine aplikacije
Agricola orhideja se razrjeđuje po stopi od 5 ml gnojiva po 1 L vode, ova otopina je korišten kao običnom vodom za navodnjavanje. Hranjenje nije poželjno primijeniti više od jednom svakih 10-14 dana, tako da u druge dane kada je potrebno zalijevanje, uroniti biljku u čistoj toploj vodi bez gnojiva. Za folijarne primjene (na list), stopa primjene mora biti manja od - 5 ml po 2 litre vode.
Savjet: Ako imate orhideja se sadi u svježe kore, kiselost otopine za namakanje može biti dovoljno visoka u kiselim tlima postoji mogućnost, preveliki broj željeza i mangana, kao što su ovi elementi, kao i moguće apsorbira u kiselim tlima (to uključuje i borovu koru). Kada je jedan od prekomjerne takvih stanica, poremećena apsorpcija fosfora, kalija, magnezija, molibdena i drugi. Elementi. Dakle, to je poželjno da provjerite kiselost otopine u koju uroniti orhideju za navodnjavanje, biti će optimalan pH = 6, a kao kiselost hranjivoj otopini ravnomjerno upija gotovo sve mikro i makronutrijenata.
Recenzije gnojiva
Anastasia Serpakova (Terezya): volio sam ovaj gnojiva. Imam četiri phalaenopsis rasti u korteksu i pjene (pola), 1 oploditi zimi jednom mjesečno u ljetnim mjesecima, 2 puta mjesečno, uronjen 20 minuta. Dobro rastu i cvatu. Tu je značajka: jedan phalaenopsis preplavljen, došlo je do blagog podgnivanie (izliječiti), ali to nije imalo uranjanja u vodu i sprej, uzgajaju sam 5 ml do 2,5 litara vode, oko norme nisu rekao Agricola, ja reosiguranja. Stoga upozoravam one koji vole oči - ako ništa drugo, pokušati uzeti manju dozu, a ne više, pogotovo ako Orha dobivanjem pupoljci.
Irina Kriulina (Irisha79): Dobar gnojivo u smislu da orhi rastu, cvatu povremeno, razlika sa drugim gnojivima niste primjetili, oploditi upute. Posmeshili natpis na boci: ona potiče rast aktivnih biljaka, cvjetanje, daje cvijeće žive boje - za aktivan rast i procvat trebaju različite gnojiva na početku rasta potrebno više dušika. Dakle, preporučujem samo za gnojivo cvatnje, za rast zelenih listova najbolje odgovara Bona Forte za orhideje - tamo NPK 6: 3: 7 - to je samo bolje za listu i cvijetu više ne postoji. Agricola volio izmjerenu staklo - to je više zgodan nego sipati u kapu i na isti gnojiva može se pohraniti u hladnom.
Ljudmila (lu-lu): Kupio sam ovo gnojivo za phalaenopsis, ali jedna litra otopine je dosta za njega, pa sam izlio tekućinu iz nje se drugih boja, i sve je dobro, hibiskus cvatu kao ludi. No, hibiskus Agricola dodam pola doze za cvjetnice. Sve hraniti jednom svaka dva tjedna (+/- 2 dana).
Video: gnojiva Pokon
iplants.ru: Agricola dobro orhideja gnojiva i pogodan je za sve biljke osim orhideja, samo hraniti ostatak cvatnje potrebno je češće - svakih 5 dana po stopi od 5 ml po 1 litri vode, što nije poželjno - to je skupo van. Boca gnojiva košta 65-75 rubalja. Kao što je za orhideje, kako s pravom istaknuo Irina Kriulina više odgovara Bona Forte za poticanje rasta. U općem Agricola ne gori i ne bolji od drugih gnojiva za orhideje, to je pogodan za mjerenje tekućih mješavine lako s vodom. Imajte na umu da prisutnost humusa kiseline super za one koje rastu orhideje goli korijen ili inertnom supstrata (kokosovog ljuske ili pjene). Preporučujemo da se izmjenjivati ovaj lijek s drugim gnojiva za orhideje, kao što nije dovoljno uravnotežen po našem mišljenju: ne magnezij, sumpor, sastav nije u potpunosti poznat.
Kako da se brinu za orhideje
Donesite orhideje iz Tajlanda!
Što gnojivo se može koristiti za orhideje?
Dragocjene orhideje
Microfertilizers
Kako vratiti orhideja nakon cvatnje?
Moj pogled na orhideje
Moj ponos - Orchid
Orchid - ljepota
Orhideje kod kuće
Orhideja zahtijeva pravilnu prehranu
Jednostavno skrb za orhideje
Orchid - vanilija
Tla za orhideje pokušati pažljivo smanjiti
Orhideja soba