Kako napraviti svoj vlastiti sustav poljoprivrede
Davno, kad je o internetu nismo ni čuli, hortikulturni znanosti morao naučiti iz knjiga i časopisa. Članci i pamfleti pisani ozbiljne ujake i tetke, često s naprednim stupnjevima i bogatog iskustva. Dopunjen oglasnim pločama „iskusne” - iskusni vozači kamiona-susjede, prijatelje i rodbinu. Tako smo, za najveći dio, postali nasljednici i sljedbenici klasične tradicije poljoprivrede.sadržaj
- Video: 7 dana za die | poljoprivreda, lijep plijen i pas orgija | 7 dana umrijeti gameplay alfa 15 | s09e04
- Zašto mi je to potrebno?
- Video: urban poljoprivreda - kako bi živjeli pokretanje vlastitog urbanu farmu i prodati svoje lokalne proizvode
- Zašto je metoda tuđe ne rade?
- Ono što slijedi iz tog zaključka?
- Video: integrirani sustav uzgoja - english version
- Algoritam za stvaranje vlastitog sustava (metoda)
- 1. određivanje problem (problema) koji treba riješiti
- 2. utvrditi metode i poljoprivredne škole, koji se odluče na slične probleme i izazove
- 3. analizirati, eksperiment, možemo usporediti ...
- 4. poboljšanje i unapređenje
- 5. primjena i korištenje
- 6. ne odmarati na lovorikama
- Nekoliko riječi u zaključku
Video: 7 dana za Die | Poljoprivreda, Lijep Plijen i pas orgija | 7 dana umrijeti Gameplay alfa 15 | S09E04
A onda je došao internet. I ispostavilo se da je u tom „World Wide Web”, možete podijeliti iskustva, razgovarati o njihovoj praksi, pročitajte o eksperimentima i otkrića drugih. Razne informacije nije samo bogat, ali previše. A ponekad je vrlo kontradiktorno ...
No, ispostavilo se da to nije potrebno raditi stvari „na starinski način.” Mi smo počeli otkrivati nove metode i tehnologije poljoprivredi. I sada netko ogorodnichaet „na Mittlayderu”, netko - „na Kurdyumov”, drugi - „na Kizim” ili „Ganichkina”, a netko bliži idejama bublik ... Različite teorije, različite „škole”, ponekad u velikoj mjeri slični, ali svaki - njegovi „sljedbenici” i njihovi protivnici. To nije slučajno, čak i na našim stranicama s vremena na vrijeme zapaliti žestoku raspravu o tome što je „pravo”.
Zašto mi je to potrebno?
Ovdje se čini da pametno? Tu su i dokazali generacije praksi - samo to i učiniti. Dakle, ne - da izmisle nešto, izmisliti: trava kreveta zasyplem, onda izjavljujemo da je nemoguće da kopaju ... Zašto?prvo, kako bi im život lakšim i ugodnijim. Dobili bolje rezultate, a trud i novac potrošiti na to je manje. Na primjer, plijevljenje. Zamorno to zanimanje, zamorno. Kako da biste dobili osloboditi od njega? .. i ljetne stanovnici, potaknut snu slobode od oporezivanja rada, traži sve više i više načina za kontrolu korova. Ili dolazi ovamo „lijeni vrt.” Sam naziv sljedbenici stare tradicije uzrokuje mnogo negativnih emocija: što je tako, jer u zemlji potrebno je raditi, raditi i raditi opet! Ali mi znamo da ako se primjenjuju odgovarajuće tehnologije, inteligentno izabrati kulturu i staviti ih ispravno, naporan svakodnevno održavanje nije potrebno, a ljepota žetve, au isto vrijeme ne pati.
drugo, nadoknaditi nedostatak nečega. Na primjer, dovoljno vlage - usitnjavanje, dogovaramo kapanje, odabrati optimalne metode sadnje, i tako dalje. Nema dovoljno topline - gradimo staklenicima i plastenicima, zgrada topla postelja i eksperimentiranje s sorti vrijeme sjetve. Malo je mjesta na području - proučavamo praksu vertikalnih vrtu i kontejner plantaže. Nije dovoljno vremena - mi automatizirati sve moæe traže mogućnosti da biste dobili osloboditi od rutinskog rada, bez obzira na rezultat.
treći, zadovoljiti znatiželju i želju za kreativnost. Da, većina kamiona - neumorni eksperimentator koji su samo ne zanima iz godine u godinu raditi stvari jednom i za sve rutinske rutinu. I želim doživjeti nove kulture i neke zanimljive projekte za provedbu - i sve to često zahtijeva inovativnih pristupa poljoprivredne prakse. Da i sama nova tehnika, izvorna ideja uzbuđuje duh istraživanja: što će se dogoditi ako pokušate to učiniti? A ako nije tako, ali malo drugačije? ..
Dakle, autor svih novih tehnika i sustava u početku Ona pokušava riješiti neki od problema ili problema, s kojima je morao suočiti kada koristite tradicionalne metode. Na primjer, svjetski poznati dr Mittlayder, rekao je da su izumili tehnologiju, jer je u djetinjstvu i mladosti je imao priliku upoznati ozbiljnost tradicionalne seljačke radne snage. Kamate u usjevu nije ubijen, ali nije bilo potrebe da se maksimalno olakšao rad - što je i učinio.
Ili, recimo, popularna među „semidachnikov” ovu metodu kultiviranja sadnica sezone u „puža”. Što je problem to riješiti? To je točno: višegodišnji problem nedostatka prostora na prozorske. Tu je bio čovjek koji je uspio riješiti problem bez utjecaja sadnice - naravno, ideja je pokupila tisuće vrtlari vrtlara.
Ono što slijedi iz tog zaključka?
Ako vidimo da smo suočeni s istim problemom kao i prije autor određenog tehnike ili tehnologije, ima smisla gledati na njegove ideje - to je vjerojatno da je to posuditi. Zašto bi „reinvent točak”, ako je netko već pronašao rješenje, testirati ga i dobiti rezultate?Video: Urban Poljoprivreda - Kako bi živjeli pokretanje vlastitog urbanu farmu i prodati svoje lokalne proizvode
Ali onda se postavlja pitanje: da li mi stane automat shemu? Da li smo dobili iste rezultate, što traži svog autora? A što možemo spriječiti ovaj, što prepreke čekaju onaj koji je odlučio da se presele u skladu s nekonvencionalnim - ili samo novu modu - trendovi?
Zašto je metoda tuđe ne rade?
Mnogi se vjerojatno dogodilo barem jednom suočio s takvom situacijom: čitati o zanimljiv poljoprivredne prakse ili čudo droge - kao - su odlučili koristiti na svom dacha. Pokušali - i bili su razočarani ... Zašto? Jesmo okrutno prevario, a sve priče o učinkovitosti metode ili automat lijek - laž? Naravno da ne! U neuspjeh može biti mnogo razloga.ostali uvjeti
Možda je najčešći razlog zašto je u krivu način, mi ne daju željene rezultate. Autor bilo tehnologije poznate biti vođeni vlastitim klimatskim, tlo, organizacijske i druge uvjete. I naš gotovo sigurno barem neke od njih toliko različiti. I vjerojatno svatko je jasna: ako pokušaš, na primjer, u Novosibirsku rasti lubenice na isti način kao u Astrahan, rezultat je vjerojatno da molimo - previše različite klime.Nešto što daje izvrsne rezultate na južnoj crna zemlja, jedva se upravo ponavlja u hladnim sjevernim tresetišta. Razne mogućnosti građanin koji se pojavljuju u zemlji samo vikendom, a seljaci koji su na svojoj stranici svaki dan može napraviti korov, vode ili hrane za životinje. A tu su i mnoge razlike. Zato, nakon što nije uspio, ne žurite kritizirati način ili u potpunosti napustiti ga: možda samo isplati biti ispravljene.
Da, to će morati „rad na greške”: razumjeti što treba mijenjati i zašto. Na primjer, imao sam mnoge njihove pristupe Vrtlarstvo i hortikultura da preispita nakon potez. Tu su svi povrća posađene u oranom traktora prostoru - tamo pojavio stacionarnih kreveta gdje je tlo ne kopati, i trošan. Tu nikad nije zali krumpir - ovdje bez njega ne može čekati čak klijanje. Tu malča se koristiti samo u cvjetnjaka - ovdje gotovo sve malč. I to ne zato što je on prethodno nije poznato o malčiranja i navodnjavanja - znao, ali nije bilo potrebe za tim metodama. Sada postoji.
psihološka barijera
Ne mogu se svi ovdje tako jednostavno otići i napustiti poznate i dokazane tehnike za nešto čak i atraktivan, ali je nepoznato ili samo neobično. Na primjer, volim cijelu ideju prirodnog uzgoja, ali vrlo čist, sam nije spreman s hortikulturni roba lopatom. Dakle, ja jedva mogu osjetiti sve prednosti sustava, jer je jedna od njegovih osnovnih postulata "Ne kopaju!"Je li moguće prevladati tu prepreku? Naravno. Samo razbiti to nije potrebno - to je bolje polako kretati: eksperimentirati, usporediti rezultate novo i poznato, izvući zaključke ... Možete otići na drugi način: nemojte baš slijediti određenu proceduru, uzimajući iz njega samo ono što vam odgovara. Dopuniti svoj rad, prilagođena lokalnim okolnostima i uobičajenog načina. Na primjer, ja sam provodi u mom povrtnjaku sadnju i usitnjavanje prakse i fiksna kreveta i sjetvu zeleno gnojivo prije kao o prirodnom uzgoju naučili - možda s vremenom i od uobičajene digging'll moći odreći u korist popuštanja. Ili možda ne?))
Ali što je točno nije potrebno učiniti je reći: „Gluposti, ovo je vaša tehnika, to neće uspjeti!” - ako se drugi, pa nije da je glupost, zar ne?
Nešto je pošlo po zlu ...
Možda intervenirali okolnosti (vremenski uvjeti, naša vlastita iskustva ili nepažnje, štetočina i drugih štetnih činitelja). Možda mi to ne čitaju, ne razumiju nešto važno propustili. Ponekad je uzrok kvara na jednom i nećete naći, jer se mogu sakriti u većini nepredvidljive slučajnosti raznih zbivanja, događaja i uvjeta.Netko je uvijek slijetanje malčevi travu i zadovoljni s rezultatima - i netko žali da u malča odmah rastali mravi, puževi naselili i problemi bila je veća od koristi. Netko izvrsni uzgoj jagoda na crnom spunbond postavio krevetu - i netko razočaran u ovom metodom: korov klijati, materijalnih pauze i tako dalje. Netko dobili odlične usjeva krumpira ispod slame - i netko je to na takav slijetanje jeli miš ...
Vrlo jednostavan primjer, mnogi od sadnica uzgaja u treseta peleta i vrlo zadovoljni s njima. Jednom sam pokušao - i nije uspio: Tablete su loše kvalitete, oni se raspala, nepravilno natečene, prekriven plijesni ... Ali to nije tako loša tehnologija - samo da mi u to vrijeme nije bio sretan. Pokušajmo opet! Ako se nešto ne odmah raditi, potrebno je analizirati razloge, a možda i pokušajte ponovo - ali možda to stvarno nije „svoj” način, a vi samo trebate pronaći drugi.
Ono što slijedi iz tog zaključka?
Jeste li ikada razmišljali o tome što svatko od nas svjesno ili nesvjesno postaje autorovi vlastiti uzgoj sustavi? Neka nije u potpunosti originalan, nije tako vitka, logično i koherentan, kao i tehnika poznata autora, ali - njegova. Budući da je teško moguće da se u potpunosti, 100%, bez ijednog izuzetka odgoditi svom tlu koja god teorija. Osim ako autor - svog susjeda u zemlji, a zbog uvjeta koje su apsolutno isti. Ostali su provjere može prodati tehniku u praksi, nešto u njoj promijenilo od nešto dati, da bi nešto svoje ... I tako se stvara novi, jedinstveni (usuđujem se reći da) sustava. I opremljena nam svoje ljetne vikendice „po Ivanov”, „Petrov”, „Sidorov o” i tako dalje ...Na primjer, Aleksandar je otišao na mokro područje s teškim glinenim tlo, gdje nije tako lako rasti ništa. I to je vrlo uspješan i rastu cvijeće i povrće - njezini dnevnici i izvješća mnogi „semidachnikam” poznato. Istodobno vođeni hostesa području preskočiti vlastita pravila za odmor koje su utvrđene na temelju osobnog iskustva. Ono nije „usjev Alexander Technique”?
Ili podsjetiti na članak Gennady Raspopov, koji raste grožđe, dinje i lubenice u Novgorod regiji. On nam je govorio o poljoprivreda bez lopatom a njihova Postupci stvaranja živog tla, upoznati s AKCH, Zajedničko iskustvo Nadležni korištenje gnojiva i korištenje kemikalija (herbicidi i fungicidi) Bez štetnog utjecaja na mikrofloru tla. Netko s njim spreman raspravljati, ali rezultati primjene svojim metodama koje vidimo na fotografijama - pa i ona također radi.
Video: Integrirani sustav uzgoja - English Version
Vi se lako zapamtiti takve primjere - na našoj web stranici, mnogi govore o svojim iskustvima, saznanjima udjela i rezultata eksperimenata. I svaka priča uvodi u stvari jedinstven autora tehnika, gdje je najbolje od tuđih iskustava je obogaćena s vlastitim idejama i prilagoditi specifičnim uvjetima. Kažeš da je sve to misliti drugi, a ne original? I to je stvarno toliko temeljne razlike i istinski inovativne prijedloge ćete biti u mogućnosti naći u teorijama sada popularna autora?
Algoritam za stvaranje vlastitog sustava (metoda)
Ne, ja sam ni na koji način pokušava omalovažiti tuđe uspjehe i nasrnuti na autoritet :) Ja samo želim da vi, moji prijatelji pozivam, da se povjerenje - svoje iskustvo, znanje i intuiciju. Nemojte se bojati eksperimentirati, tražiti rješenja - i reći drugima o svojim nalazima. Tko zna, možda ćemo vidjeti za nekoliko godina, a na policama svoje knjige :) sumnje? A ti probati! Možda će biti dovoljno samo organizirati svoje ideje i postignuća tako uzeti potrebnu teorijsku bazu ... Pa, možda za cijeli „sustav pod nazivom sami”, a ne samo prijetiti, ali dobro promišljen i učinkovit način za rješavanje akutnih problema zemlje, previše isplati. Dakle:1. Određivanje problem (problema) koji treba riješiti
Označite zadataka koje treba riješiti. Nekoliko problema s vremenskim zdorovem- lošem tlu na uchastke- visoke razine podzemnih voda ... Popis može biti jako dugo - problemi su različiti, a svaki od njih posjeduju. Važno je što točno i detaljno opisuju sami ono što želimo, jer ono zbunjeno. Napomena: problem želimo riješiti, potrebno je uzeti u obzir zajedno - inače mi se ne sustav već skup različitih ideja.2. utvrditi metode i poljoprivredne škole, koji se odluče na slične probleme i izazove
Kao što je već spomenuto, to nije potrebno „reinvent točak” - ako je netko već tražio i pronašao način za rješavanje naših problema, nužno je upoznati se s njima prije nego što se kreće dalje. Možete preskočiti ovu točku i ići ravno u praksi. Ali onda postoji rizik da bi neki puno grešaka, ali na kraju - nakon mnogo istraživanja i eksperimentiranja - otkriti da je naša „otkriće” je daleko od toga da bude nova. I opet, ideje drugih - veliki izvor inspiracije, pomaže pogledati poznate stvari drugačije.3. Analizirati, eksperiment, možemo usporediti ...
Od naći, naravno, ima smisla odabrati samo one metode koje su pogodne za nas sa svih strana. No, kako ih prepoznati? Ne pokušavajte - ne znam. Dakle, „isprobati” na njegovu situaciju, sve to činilo zanimljivo i vrijedno pažnje. Trudimo različite tehnologije i usporedite sve: ne samo rezultate, nego i troškove (vrijeme, trud, resursi). Pokušavamo shvatiti zašto nešto nije uspjelo. Razmišljajući o tome kako poboljšati tu urodilo plodom ... Ukratko, radimo sve što se svake sezone i tako to, zar ne?4. Poboljšanje i unapređenje
Iako smo pokušali, dokazano savjete drugih ljudi, sigurno nije imao vremena da shvate što i kako poboljšati ili promijeniti i prilagoditi svojim okolnostima i mogućnostima. To znači da trebamo te izmjene i dopune izvornog programa kako bi - da provjerite svoje ideje u stvarnost. Tako smo tražiti rješenje, dok ne dođete do željenog rezultata.5. Primjena i korištenje
Pronalaženje rješenja sve isporučene u prvom stavku zadataka, rado žeti plodove. Mi koristimo tehniku u zemlji, podijelite ga s prijateljima i poznanicima, razgovarati o tome na web stranici 7 DACH :) najaktivnijih i ambiciozan u ovoj fazi počinju promovirati svoje ideje, koristeći sva raspoloživa sredstva komunikacije za suvremenog čovjeka, „nabavite” sljedbenike, pisati knjige. A zašto ne? ..6. Ne odmarati na lovorikama
Ne zaboravite s vremena na vrijeme da kritički razmatrati svoja postignuća. Kako vrijeme prolazi, iskustvo dodali smo novo znanje pojavljuju ... Dakle, prije ili kasnije, vjerojatno želite nešto u trenutnom programu za ispravljanje, izmjenu nešto za dodati na njega. I to s pravom - jer to ne razvija, ne umre. Ne bojte se prilagoditi ili čak djelomično revidirati svoje stavove, to je sasvim normalno!Nekoliko riječi u zaključku
Možda će netko pročitati ogorčen jer smatra da je stvaranje teorije - puno stručnjaka i znanstvenika. Pa, počeo sam razgovor to svima dati priliku da raspravljati, razmijeniti mišljenja. A ipak - na jednom vas podsjećamo: prijatelji, zajednički za sve, univerzalni recept preseljenje zemlja gospodarstvo jednostavno ne postoji. I to je teško razumno očekivati da svi prožeti idejama koje mi sami smatramo da su ispravne. No, dok svatko tko je ikada učinio nešto na njihovom terenu, postoji puno toga za naučiti. Bilo iskustvo je neprocjenjivo.Što mislite o tome? Držite se hoće li neki od popularnih tehnika, ili raditi stvari na svoj način? Možete nazvati sebe autor svojim jedinstvenim tehnologije, odnosno broje među sljedbenicima poznatih sustava?
Vanjski tuš
Od pluga s računalom: tradicija i inovacija u poljoprivredi
Kaktus u šal, kreveljiti u kadi
Novodošli
Odličan vodič „katalog sobno bilje”
Uzgoj jagode u plastične vrećice, što je rijetkost, ali kako zanimljivo!
Jagoda Bush ili ne postoji
Uzgoj rajčice u kući
Što stabla i zašto je bolje da se biljka u jesen
Grašak „alfa” - prvo iskustvo raste
Kao što sam rasti slatki krumpir
Razmnožavanje gloksinija peteljka
Jasmin Gardenia
Knjiga „Hidroponi za ljubitelje”
Unutarnji cvijet. DF Yukhimchuk
Hura Ja sam s vama!
Vikendica ekstravaganca
Kako bi se urod rajčice prije nove godine?
Texas uzgajivači su promicanje odbacivanje kemikalija
Cvjetovi festival u Sloveniji će biti sljedbenici
Moto nove godine: „povratak prirodi!”