Kad sadnju povrća sadnice u zemlju iu staklenicima
Moram reći: točan datum ne zovu nikoga - univerzalni slijetanje vrijeme jednostavno ne postoji, napraviti svoje vlastito iskustvo. Stoga su opće preporuke o slijetanja uvjetima navedenim u vrećicu sa sjemenkama, tretiraju sa sumnjom.sadržaj
Zašto? Budući da su uvjeti odrediti pojedinačno u svakom slučaju, a na njihovo određivanje uzima u obzir te čimbenike kao što su:
- vremenski uvjeti;
- Lokacija slijetanje (vani, staklenika, ljeti i grije staklenik);
- uvjeti biljaka i za zrak temperature tla;
- pravilno odabrani dobi od sadnica;
- preporuke lunarnog kalendara;
- folk predznaci.
Vrijednosti prve dvije stavke može dramatično menyatsya- 5 i 6, točka nekome - vodič za odabir vremena i vrsta rada, te za druge - prazan zvuk, ali 3 i 4 će ostati nepromijenjena u svim klimatskim zonama. Iz toga i mi ćemo nastaviti.
temperaturni uvjeti
Ne zaboravite: promatrati temperaturu na presađivanje - nije hir, i jedan od neophodnih uvjeta za dobivanje stabilnog visok prinos.
Ako je temperatura tla je manja nego što zahtijeva biljaka, a to je još uvijek sadi - stres od nepovoljnih uvjeta u kojima je pao, razvoj odgode dugo vremena. razdoblje prilagodbe će trajati duže, a vrijeme je da plodnih dolaze kasnije. Tipično, prinos na takve biljke bio bolestan dobiti mršav.
S vremenom, prestao sam metodom pokušaja i pogrešaka na to Temperatura za presađivanje grafikon:
patlidžan: Se dižu kada zemlja zagrije na + 18 ° C, a zrak - do + 20 ° C. Važno je da temperatura tla nije niža od + 15 ° C
papar: za slijetanje dovoljno da se zagrije na tlo + 15 ° C
rajčica: Zemljište zagrije na + 15 ° C - može se usaditi.
krastavci: oni mogu biti posađeno na zagrijavanje tla do + 16 ° C danju i noću 18 ° C Tlo se ohladi na + 15 ° negativno utjecati na njihov razvoj, na + 10 ° stanke rasta.
luk: za prisiljavanje luk olovke na čekanju do dubine od 10 cm temperatura tla je + 10 ° C
celer: zagrijavanje tla do + 12 ° C, bit će dovoljno.
Optimalna dob sadnice za sadnju
Naravno, ako smo ga zasadili sami, znate točno dobi. A ako vam je za kupiti? Visina, debljina stabljike, broj listova će pomoći odrediti koliko sadnice spremne za sadnju:
Usput, ako planirate kupiti sadnice, ja vam savjetujem da pročitate članak Kako odabrati i kupiti sadnice, u kojoj je puno vrlo korisnih i praktičnih preporuka.
Kako mogu pauzirati rast sadnica
Čak i ako je razdoblje od sjetvu sjemena za sadnice dobro dizajnirana, ne uvijek djelovati u skladu s prirodom rasporedu. A ako je u posljednjih godinu dana, ovih dana ste posadili mlade paprike i patlidžane na otvorenom terenu, ali u tome - nije se snijeg otopio, što možete učiniti - to je potrebno da se prilagodi situaciji. Kada smo primijetiti da je sadnica raste, važno je da ne odgode poduzeti hitne mjere za obuzdavanje njegov rast.
Postoje neke jednostavne i dokazane načine kako vrijeme:
- smanjiti zalijevanje - ne samo frekvenciju, ali i glasnoću. Samo nemojte pretjerati: zemljana boravak u sadnica spremnika ne smije isušiti;
- smanjiti temperaturu zraka u prostoriji gdje rastuća klijanaca;
- Upotreba sredstava za regulaciju rasta - športaša pripreme.
Čitala sam puno o čudotvornom metode: ako sadnica rast prestaje, ako je samo da se smanji vrijeme njegovog osvjetljenja. Imam takvo iskustvo nije okrunjen uspjehom - Nisam vidjeti zaustaviti njegov rast i to je to. Vjerujem da još jedan savjet - noću staviti sadnice u potpuno mračnom mjestu, tako da nema zraka svjetla, ni lampe ni Mjeseca - da ona nije imala nikakve doći. Kontrolna kutija sa sadnicama staviti u kartonsku kutiju. Posebno ček, to je ista temperatura kao u sobi, ali tama - savršen. Za tjedan dana Volim vježbe, ne samo umoran, ali i uvjereni metode worthlessness. Za razliku od običnih i da sadnica koje su rasle u provjeri ladicu, nije bilo.
Savjeti za presađivanje
Samo nekoliko riječi želim dodati kako posaditi sadnice, kako bi se smanjila njezina stresa (dokazano savjeta prakse):
- na otvorenom terenu je transplantirana u oblačnom vremenu, staklenik - večernje;
- minimizirati vremenske uzorkovanje i slijetanja bezgorshechnym sadnica;
- ako je vrijeme jasno nakon slijetanja, pritenit sade biljke iz izravne sunčeve svjetlosti za 2-3 dana.
Nekoliko riječi o prirodi savjete
Pa ipak, samo malo digresije o nacionalnim znakovima. Postoje mnogi, a ne svi od njih su primjenjive na uvjete na mjestu u kojem živite. Ali naći barem jedan ispravan - i nikada neće zamrznuti svoje sadnice! S vremenom školske sjetiti odobrenje: letio lastavice - ljeto dođe, procvjetao lišće na breze - mraz više neće biti. Život znam sigurno: u našoj regiji, ovi znakovi - nije pokazatelj početka pretrpio topline.
Za mene, najtočniji pokazatelj što ne možete se bojati povratka mraz, - rijeka žaba. Ako su tihi, hladni će se vratiti, čak i ako na kalendaru će biti druga polovica svibnja (ponekad se dogodi!). Čim se rijeka su čuli njihovo pjevanje - možete slobodno disati: opasnost od mraza je prošlo!
Pokušao sam ti reći kako je određuje pojam presađivanje. Sve testirane u praksi (ne uvijek uspješno), uzeti u obzir preporuke stručnjaka i savjetima iskusnih vrtlara. Moj članak - nije vodič za akciju, nego - osnova za vlastitog iskustva. Možda u nekim od mojih zaključaka su netočne, a možda i kontroverzna, ali je za to bolje - zapravo u sporu rođen istinu, i nikad kasno za naučiti), dakle, pozvani da dijele svoja mišljenja i iskustva: kako definirati uvjete presađivanje, što je čimbenik uzeti kao osnovu, osvrnuti na bilo lunarnog kalendara i narodnih znamenja?
Listopada 2014: agromeropriyatiya u vrtu i vrt lunarnog kalendara
Uzgoj rajčice u stakleniku
Toplinski uvjeti za biljke
Transplant petunias na otvorenom terenu
Sadnja gladioli u zemlju u proljeće
Tillandsia Cyanea i njegu
Sadnica Uzgoj: kada saditi povrće?
Uzgoj krastavaca Krastavac Shchedryk
Krastavci platforma - korak po korak vodič
Sadnice slijetanje rajčice u staklenicima
Kako posaditi paprike u stakleniku?
Kada biljka sadnice rajčice u 2016?
Kada biljka kupus na otvorenom terenu?
Kada se sadi paprike u stakleniku?
Kada sadnje sadnica paprike u stakleniku?
Presađivanje rajčice na lunarnom kalendaru
Sadnja rajčice na otvorenom terenu u Ukrajini
Prvo iskustvo u uzgoju prkos
Takve različite i korisne lukovi
Kako odrediti kiselost tla
Kada biljka povrće sadnice