Kad sadnju povrća sadnice u zemlju iu staklenicima

Moram reći: točan datum ne zovu nikoga - univerzalni slijetanje vrijeme jednostavno ne postoji, napraviti svoje vlastito iskustvo. Stoga su opće preporuke o slijetanja uvjetima navedenim u vrećicu sa sjemenkama, tretiraju sa sumnjom.

Vrijeme presađivanja određuje različitim faktorima

Zašto? Budući da su uvjeti odrediti pojedinačno u svakom slučaju, a na njihovo određivanje uzima u obzir te čimbenike kao što su:

• vremenski uvjeti;
  • Lokacija slijetanje (vani, staklenika, ljeti i grije staklenik);
  • uvjeti biljaka i za zrak temperature tla;
  • pravilno odabrani dobi od sadnica;
  • preporuke lunarnog kalendara;
  • folk predznaci.

Vrijednosti prve dvije stavke može dramatično menyatsya- 5 i 6, točka nekome - vodič za odabir vremena i vrsta rada, te za druge - prazan zvuk, ali 3 i 4 će ostati nepromijenjena u svim klimatskim zonama. Iz toga i mi ćemo nastaviti.

temperaturni uvjeti

Ne zaboravite: promatrati temperaturu na presađivanje - nije hir, i jedan od neophodnih uvjeta za dobivanje stabilnog visok prinos.

Sadnice u inje

Ako je temperatura tla je manja nego što zahtijeva biljaka, a to je još uvijek sadi - stres od nepovoljnih uvjeta u kojima je pao, razvoj odgode dugo vremena. razdoblje prilagodbe će trajati duže, a vrijeme je da plodnih dolaze kasnije. Tipično, prinos na takve biljke bio bolestan dobiti mršav.

S vremenom, prestao sam metodom pokušaja i pogrešaka na to Temperatura za presađivanje grafikon:

patlidžan: Se dižu kada zemlja zagrije na + 18 ° C, a zrak - do + 20 ° C. Važno je da temperatura tla nije niža od + 15 ° C
papar: za slijetanje dovoljno da se zagrije na tlo + 15 ° C
rajčica: Zemljište zagrije na + 15 ° C - može se usaditi.
krastavci: oni mogu biti posađeno na zagrijavanje tla do + 16 ° C danju i noću 18 ° C Tlo se ohladi na + 15 ° negativno utjecati na njihov razvoj, na + 10 ° stanke rasta.
luk: za prisiljavanje luk olovke na čekanju do dubine od 10 cm temperatura tla je + 10 ° C
celer: zagrijavanje tla do + 12 ° C, bit će dovoljno.

Optimalna dob sadnice za sadnju

Naravno, ako smo ga zasadili sami, znate točno dobi. A ako vam je za kupiti? Visina, debljina stabljike, broj listova će pomoći odrediti koliko sadnice spremne za sadnju:

stol

Usput, ako planirate kupiti sadnice, ja vam savjetujem da pročitate članak Kako odabrati i kupiti sadnice, u kojoj je puno vrlo korisnih i praktičnih preporuka.

Kako mogu pauzirati rast sadnica

Čak i ako je razdoblje od sjetvu sjemena za sadnice dobro dizajnirana, ne uvijek djelovati u skladu s prirodom rasporedu. A ako je u posljednjih godinu dana, ovih dana ste posadili mlade paprike i patlidžane na otvorenom terenu, ali u tome - nije se snijeg otopio, što možete učiniti - to je potrebno da se prilagodi situaciji. Kada smo primijetiti da je sadnica raste, važno je da ne odgode poduzeti hitne mjere za obuzdavanje njegov rast.

Ako sadnice raste, važno je poduzeti mjere u vremenu

Postoje neke jednostavne i dokazane načine kako vrijeme:

• smanjiti zalijevanje - ne samo frekvenciju, ali i glasnoću. Samo nemojte pretjerati: zemljana boravak u sadnica spremnika ne smije isušiti;
  • smanjiti temperaturu zraka u prostoriji gdje rastuća klijanaca;
  • Upotreba sredstava za regulaciju rasta - športaša pripreme.

Čitala sam puno o čudotvornom metode: ako sadnica rast prestaje, ako je samo da se smanji vrijeme njegovog osvjetljenja. Imam takvo iskustvo nije okrunjen uspjehom - Nisam vidjeti zaustaviti njegov rast i to je to. Vjerujem da još jedan savjet - noću staviti sadnice u potpuno mračnom mjestu, tako da nema zraka svjetla, ni lampe ni Mjeseca - da ona nije imala nikakve doći. Kontrolna kutija sa sadnicama staviti u kartonsku kutiju. Posebno ček, to je ista temperatura kao u sobi, ali tama - savršen. Za tjedan dana Volim vježbe, ne samo umoran, ali i uvjereni metode worthlessness. Za razliku od običnih i da sadnica koje su rasle u provjeri ladicu, nije bilo.

Tama ne vodi rast sadnica

Savjeti za presađivanje

Samo nekoliko riječi želim dodati kako posaditi sadnice, kako bi se smanjila njezina stresa (dokazano savjeta prakse):

• na otvorenom terenu je transplantirana u oblačnom vremenu, staklenik - večernje;
  • minimizirati vremenske uzorkovanje i slijetanja bezgorshechnym sadnica;
  • ako je vrijeme jasno nakon slijetanja, pritenit sade biljke iz izravne sunčeve svjetlosti za 2-3 dana.

Nekoliko riječi o prirodi savjete

Pa ipak, samo malo digresije o nacionalnim znakovima. Postoje mnogi, a ne svi od njih su primjenjive na uvjete na mjestu u kojem živite. Ali naći barem jedan ispravan - i nikada neće zamrznuti svoje sadnice! S vremenom školske sjetiti odobrenje: letio lastavice - ljeto dođe, procvjetao lišće na breze - mraz više neće biti. Život znam sigurno: u našoj regiji, ovi znakovi - nije pokazatelj početka pretrpio topline.

Žabe točno predvidjeti vrijeme

Za mene, najtočniji pokazatelj što ne možete se bojati povratka mraz, - rijeka žaba. Ako su tihi, hladni će se vratiti, čak i ako na kalendaru će biti druga polovica svibnja (ponekad se dogodi!). Čim se rijeka su čuli njihovo pjevanje - možete slobodno disati: opasnost od mraza je prošlo!

Pokušao sam ti reći kako je određuje pojam presađivanje. Sve testirane u praksi (ne uvijek uspješno), uzeti u obzir preporuke stručnjaka i savjetima iskusnih vrtlara. Moj članak - nije vodič za akciju, nego - osnova za vlastitog iskustva. Možda u nekim od mojih zaključaka su netočne, a možda i kontroverzna, ali je za to bolje - zapravo u sporu rođen istinu, i nikad kasno za naučiti), dakle, pozvani da dijele svoja mišljenja i iskustva: kako definirati uvjete presađivanje, što je čimbenik uzeti kao osnovu, osvrnuti na bilo lunarnog kalendara i narodnih znamenja?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Listopada 2014: agromeropriyatiya u vrtu i vrt lunarnog kalendaraListopada 2014: agromeropriyatiya u vrtu i vrt lunarnog kalendara
Transplant petunias na otvorenom terenuTransplant petunias na otvorenom terenu
Presađivanje rajčice na lunarnom kalendaruPresađivanje rajčice na lunarnom kalendaru
Kako posaditi paprike u stakleniku?Kako posaditi paprike u stakleniku?
Toplinski uvjeti za biljkeToplinski uvjeti za biljke
Kada biljka sadnice rajčice u 2016?Kada biljka sadnice rajčice u 2016?
Geptapleurum i njeguGeptapleurum i njegu
Sadnja gladioli u zemlju u proljećeSadnja gladioli u zemlju u proljeće
Krastavci platforma - korak po korak vodičKrastavci platforma - korak po korak vodič
Kada se sadi paprike u stakleniku?Kada se sadi paprike u stakleniku?
» » » Kad sadnju povrća sadnice u zemlju iu staklenicima

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea