Anthericum liliago

anthericum liliagoPostoji legenda - kada je Bog baci Adama i Evu iz raja, u ljutnji raspršene sve biljke koje rastu tamo, na Zemlji. A ako ponovno sastaviti sve biljke na jednom mjestu, te dobiti Edenski vrt. Koristio sam to legenda ne znam, ali jurnjava raritete, tražio da ih malo više. Za 15 godina, koliko je voda tekla, a sada se bore sa svojom strašću za prikupljanje, samo 9 jutara u mom vrtu, želim pokušati više. Tijekom godina su neke od biljaka nije preživjela konkurenciju, zamjenjujući ih s više zanimljiv. Ali to graciozna biljka ostaje. Njegovo ime je anthericum liliago, ili jednostavno (Anthericum liliago).

Anthericum na grčkom - mnogotsvetnik. Njegovo rodno mjesto - kamenite padine, livade i poplavnim nizinama rijeka Mediterana, Maloj Aziji i Sjevernoj Africi.

Visina je 60 cm, s uskim listovima i bijelim cvijećem, 3-4 cm u promjeru, koji je ukrašen zlatnim Stamen žutim peludom. U obliku grozda cvat nosi do 20 cvjetova, sjedeći na kratkim peteljkama.

Cvjeta od sredine lipnja za mjesec dana. Takve biljke se ponekad naziva biljke za početnike, oni su lako rasti, izdržljiv.

Dobro rastu na suncu iu djelomičnoj sjeni, brzo rastu na jednom mjestu mogu rasti više od 5 godina, da je tlo nije zahtjevna, ali radije šljunčana, vapnena, iscrpljen.

I odgovoriti na gnojiva, bolesti i štetnici nisu pogođeni. Tijekom cvatnje, što im je potrebno obilno zalijevanje. Anthericum - dobra biljka za mixborders i slijetanja podstabala i grmlja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Legenda od ljiljanaLegenda od ljiljana
Legenda jasminaLegenda jasmina
Legenda o ljubičastaLegenda o ljubičasta
Vrste hortenzije uobičajene u središnjoj RusijiVrste hortenzije uobičajene u središnjoj Rusiji
Ixiolirion planinaIxiolirion planina
Legenda o AstriLegenda o Astri
Legenda o Forget-meLegenda o Forget-me
Ljepotice anthericumLjepotice anthericum
Plaka ili melankolija Legenda Deathwalker AmaryllisPlaka ili melankolija Legenda Deathwalker Amaryllis
Legenda o DicentraLegenda o Dicentra
» » » Anthericum liliago

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea