Jednostavno Briga za biljke kolanhoe
sadržaj
Kolanhoe pripada obitelji tustikovke biljke zastupa 125 vrsta. Najpopularniji cvatnje i dekorativne-listopadne biljke. Najpopularniji među cvatnje kolanhoe Blossfeldiana, čiji su cvjetovi crvena, narančasta i ljubičasta boja. Među ukrasnim listopadnim treba napomenuti kolanhoe Lasiniata, čiji oblik je sličan rogova.
Briga za biljke kolanhoe vrlo jednostavan.
Glavni uvjet - svjetlo
Kolanhoe - photophilous biljka. To se mora staviti na sunčanoj strani kuće. Cvatnje vrste bolje je ograničiti izlaganje suncu u podne topline.
Zalijevanje i vlažnosti
Tijekom ljeta, treba umjereno zalijevanje, a zimi - rjeđi zalijevanje. Relativna vlažnost kolanhoe nije nemiran. Ako volite cvijeće prskaju vodom, a ponekad ne kolanhoe povrijediti. U zimi, to je bolje staviti na hladno mjesto gdje je temperatura ispod osam stupnjeva Celzija.
Reprodukcija i presađivanje
Razmnožava kolanhoe bebe, reznicama i izdancima. Djeca i reznice ne može se staviti u vodu. Da bi ih osušiti tijekom dana i jednom u zemlju.
Za kolanhoe stane istu zemlju za kaktuse. No, ako želite sami napraviti tlo, pomiješati u jednakim dijelovima trke, list i treseta zemlje, dodajući opeke čips i pijesak.
top-dressing
Gnojenje se vrši od proljeća do sredine srpnja, jednom mjesečno gnojivom za sukulenti.
cvatući
Ako vaš kolanhoe ne cvatu, onda ograničiti unos umjetnog i prirodnog svjetla do 8-10 sati dnevno. Pokrijte ga s nečim. Mjesec dana kasnije, biti sigurni da vaš cvijet cvatu!
zaključak
Vidjeli ste da je za saksiji biljka skrb kolanhoe jednostavan. Tako da je cvijet ne mogu priuštiti biljka ne samo pohlepan uzgajivači, ali i male ljubitelje cvijeća koji vole ljepotu i njegu - ne.
Kalanchoe blossfeldiana: zaštita, razmnožavanje i sadnja
Pravilna briga za Tillandsia
Činjenica da više od zlata
Česte greške u njezi sobno bilje:
Sam postao cvjećar ili žive cvijeće i boje!
Moje biljke Dio Dva
Moje cvijeće i malo o sebi
Moje kolanhoe cvijeće, kaktus, velebilje, i više
Moj prvi orhideja i hrpa početnike
Newbie kolanhoe
Kalanchoe blossfeldiana
Briga za zumbul mix
Briga dratsenu
Gdje staviti fuksije?
Briga za ciklama
Moj Ruelle
Savjet za brigu geogenatusom