Kako da se brinu za begonija

Begonija - tropska biljka s lijepim lišćem asimetričnim, uzgojenih u mnogim zemljama kao ukrasna. U svijetu postoji oko 1000 vrsta biljaka, a samo 8-10 uzgajaju u zatvorenom prostoru. Te su vrste ukrasnog listopadnog i cvjetnice begonija.

Svi begonija su prilično nezahtjevne i dobro rastu kod kuće. Osnovna pravila kako da se brinu za begonija:

• Zalijevanje. Te biljke trebaju visoku vlažnost, no to je potrebno izbjeći stagnaciju vode. Također se ne preporučuje sprej lišće begonije, a samo zrak oko sebe.
  • Temperatura. Begonija treba biti stalno topline na temperaturi od 18-20 ° C
  • Rasvjeta. Biljka voli svjetlo, ali mi trebaju izbjegavati izravne sunčeve svjetlosti.
  • Tla. Biljka voli labav i hranjiv zemlju s dobrim odvodnje.
  • Gnojivo. Oploditi Begonia ne često, jednom mjesečno, poseban uravnotežen gnojivo.

Međutim, vodeći brigu o biljkama, imajte na umu da postoje neke razlike u brizi prema vrsti.

Dakle, u skladu s pravilima, kako da se brinu za begonije, možete lako rasti mali tropski vrt pravo na svoje prozoru.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Gomoljasto begonija u vrtuGomoljasto begonija u vrtu
Uzgoj Begonia uzgajivačimaUzgoj Begonia uzgajivačima
Upoznajte ukrasnog listopadnog sobno bilje - begonijeUpoznajte ukrasnog listopadnog sobno bilje - begonije
Briga BegoniaBriga Begonia
Begonija cvijet sobaBegonija cvijet soba
Begonija rexBegonija rex
Begonija - ukrasni lišće biljkeBegonija - ukrasni lišće biljke
Razmnožavanje begonija i njeguRazmnožavanje begonija i njegu
Značajke briga ukrasne i cvjetnice begonijeZnačajke briga ukrasne i cvjetnice begonije
Begoniya- cvijeće moje duše !!!!!Begoniya- cvijeće moje duše !!!!!
» » » Kako da se brinu za begonija

Kuća Vrtlarstvo Cvijeće Bilje Briga Dizajn Životinje Gredica i recepti Foto i Video Miscelanea